Vissza a főoldalra

2019-ben Neked Munka, nekem Álom napok megvalósítói voltunk!

(Létrehozva: 2021.02.26. 13:24)

 

Neked MUNKA, nekem ÁLOM!

Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program egy országos kezdeményezés Magyarországon, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására egy nyílt nap keretében. Program célja nem a munkaközvetítés, hanem lehetőség nyújtása személyes találkozásra, egymás megismerése és kölcsönös tapasztalatszerzésre, mert tapasztalataink szerint a fogyatékosságot övező félelmek és bizonytalanságok legsikeresebben személyes találkozással változtathatók meg.

E speciális napon a programra jelentkező fogyatékos emberek eltölthettek egy napot egy számukra érdekes, általuk választott munkahelyen, munkakörben, egy napra kipróbálhatják álmaik munkáját. A programba bekapcsolódó munkáltatónál egy házigazda fogadja a fogyatékos résztvevőt, az ő munkanapját követheti nyomon a jelentkező.
A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon nem hagyjuk magukra a résztvevőket, tapasztalt mentorok kísérik a munkahelyekre a jelentkezőket, és támogatják a helyszínen a folyamatot.  A program minden résztvevőjét előzetesen is felkészítjük a nagy találkozásra.

Az első Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap 2015 tavaszán került megszervezésre Budapesten. A program indulásakor azonban hosszú távú tervünk volt, hogy a következő években vidéki partnerszervezetek segítségével országos méretűvé szélesítsük a programot. A programok támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap minden évben nagy médianyilvánosság mellett zajlik, mert célunk, hogy a programot és annak céljait ismertté tegyük, és ezzel is előmozdítsuk a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségét az élet minden területén.
A programról született 2019-es médiamegjelenések listája elérhető: https://nekedmunka.hu/sajto-2019/

További információ:
lipcsei.edit@civilkozpont.hu
terek.emma@civilkozpont.hu
http://nekedmunka.hu/

 

A projektről fényképeket ide kattintva talál a galériánkban!