Vissza a főoldalra

A SZERETETGOMBÓC-HÁZ ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA

(Létrehozva: 2016.06.01. 15:25)

2016. MÁJUS 31-ÉN SZERETETGOMBÓC KLUBUNK ÜNNEPI RENDEZVÉNY KERETÉBEN KÖLTÖZHETETT BE ÜLLŐ, PESTI ÚT 122. SZ. ALATTI ÚJ KLUBHÁZÁBA.

A Civil Központban megtartott átadó ünnepségen Kissné Szabó Katalin, Üllő Város Polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Nyitrai Imre, az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkára mondott beszédet.

A Szeretegombócok, valamint a sülysápi Kisbárka Egyesület tagjai kedveskedtek rövid műsorral a szép számban jelenlévő vendégeknek. Skultéti Ildikó a Civil Érték Egyesület elnöke megköszönte Üllő Város Önkormányzatának és klubunk valamennyi támogatójának az eddigi támogatást, majd a jelenlévők egy kisfilmben követhették végig a klub történetét és mindennapjait.   

Az ünnepséget követően a Szeretetgombóc házat Polgármester Asszony, Helyettes Államtitkár Úr és Elnök Asszony nemzeti színű szalag átvágásával avatta fel. Majd áldást mondott Heinemann Ildikó Evengélikus Lelkész és Kovács Kornél Plébános.

A ceremóniát követően a Szeretetgombócok birtokba vehették új klubházukat, melyet vendégeink is meglátogattak. Egy éve működő klubunk június 1-től már itt, a Pesti út 122. alatt fogadja tagjait.

Célunk, hogy üllőn és környékén élő fogyatékos személyek és családtagjaik számára úgy biztosítsunk tartalmas elfoglaltságot, hogy egyben képességeik és készségeik is fejlesztésre kerüljenek, valamint segítsük a gyógytornára, irodalmi-, kulturális és sport programokra való eljutást.

Klubunk működéséhez a legjelentősebb támogatást Üllő Város Önkormányzata biztosította az elmúlt egy évben és 2016-ban is. Nagy örömünkre szolgál, hogy Üllő lakossága is örömmel fogadta és folyamatosan támogatta tevékenységünket.

Szeretegombóc házunkat Egyesületünk 2015-ben saját forrásból megvásárolta, felújította és akadálymentesítette, de a későbbiekben szeretnénk bővíteni, átalakítani, annak érdekében, hogy minél többféle, változatos szolgáltatást tudjunk nyújtani.

Szeretnénk lehetőséget biztosítani napközbeni tartózkodásra, társas kapcsolatokra,  közösségi programokra, tanácsadást biztosítani munkavállalással és rehabilitációval kapcsolatos kérdésekben. Az épületben szeretnénk kialakítani egy önálló lakrészt, ami krízis helyzetbe került fogyatékos személy számára biztosíthatna átmeneti időre lakhatást.

Az épület kertjét úgy alakítjuk ki, hogy tagjaink megismerkedhessenek a virágos- és  konyhakerti növények termesztésével.

Mindezen célok és infrastrukturális feltételek kialakításához szükségünk van további anyagi forrásokra, melyhez támogatókat keresünk.

Hosszú távú tervünk egy fenntartható nappali intézmény létrehozása.

 

KLUBUNKRÓL TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT "SZERETETGOMBÓC KLUB" MENÜPONTUNKBAN TALÁLNAK!


KÖVESSENEK BENNÜNKET A FACEBOOK-ON IS, AHOL MINDÍG FRISS HÍREKKEL ÉS KÉPEKKEL TALÁLKOZHATNAK!

VI. SZERETETGOMBÓC VIGADALOM

(2022.10.05. 13:44)

2022.10.08-ÁN VÉGRE ÚJRA TALÁLKOZHATUNK AZ ÜLLŐI SPORTCSARNOKBAN
Tovább >>

JELI ARBORÉTUM - KÁM

(Program dátum: 1970.01.01.)

Tagtársaink és dolgozóink részére autóbuszos kirándulást szervezünk a híres botanikuskertbe.
Tovább >>

Neked MUNKA, Nekem ÁLOM 2020

(2021.02.26. 14:10)


Tovább >>

Látogatók száma 2010.07.29 óta:
365188